Vavilonska Ribica -
Autor wavribica | 19 Decembar, 2007 | read_nums (2428)

Još jedna priča iz trećeg lica. Još jednom se ogradjujem, opet samo potencijal za ideju ostaje, nema mesta za šizofreniju, da se razumemo.

 


 

Priroda se usaglasila.

Presuda je doneta.

Biće izvršena bezuslovno i odmah.

Ne postoji pravo na žalbu.

Bubice su pevale poznatu Hotel California.

Gavran je sedeo na grani naizgled bezbrižno i čekao.

Gadna jeza prošla je njenim telom, obustavila tok misli i srušila je na tlo.

Praznina i tišina...

Istog trenutka su se oko nje stvorila čudovišta. Ona iz istočnjačkih legendi, po obliku ljudi sa crnim rukavicama, crnim kapama, crnim očima i avetinjski belim licem. Bića groznih misli i još groznijih namera... Kao lešinari su se okupili oko plena i nežno je postavili u kovčeg prelepih boja. (Dalje)

Autor wavribica | 24 Septembar, 2007 | read_nums (1136)
Nekoliko noći zaredom tajnim odajama moga Uma lutala su groteskna čudovista groznih glasova, jezivih poruka i ludačkih pogleda, ona koja može da stvori samo mračni san, koja obličje dobijaju putem reinkarnacije najvećeg crnila u ruznu sliku koja se pokreće i šalje signale koje ja ne razumem najbolje, ali definitivno imaju veze sa mojom podsvešću... Pozvaću Secanje u pomoć da mi predoči sliku tih groznih izmišljotina moga Uma, kom bih dodala epitet "biip"- bolje da se ne izražavam... 
Autor wavribica | 11 Jul, 2007 | read_nums (975)

Kiki je sedela na klupi blizu svoje kuce i brojala zvezde na cisto crnom nebu, usijanom od zvezdane vatre i jos nekog zara koji nije umela da objasni. Samo je predosecala... Reci pesme "Ko me ter'o da te volim" ponavljale su se kao na Winamp-u kada imate jednu pesmu, pa se ona vrti u nedogled. To je nije iritiralo, ona je znala tajnu... I nista drugo nije bilo bitno.

 (Dalje)
Autor wavribica | 26 Maj, 2007 | read_nums (1125)
"Eto šta droga uradi čoveku...", rekao bi moj drug Vlada tako nekad... Ne iz nekog posebnog razloga. Ne znam pod kojim vanzemaljskim ili nekim drugim uticajima, desilo se ostvarenje sna. E sad... Sreća moja i Milenina da se nismo upecale na onu staru studentsku "ajde, možda ne izvučem baš to"... (Dalje)
Autor wavribica | 5 Maj, 2007 | read_nums (1346)
Sanjala sam noćas...da te nemam...:-) Sanjala sam krajnje neobičan san. Treba da polažem Uvod u filozofiju za nedelju-dve i polako sam počela da spremam ispit. To nije san. On sad počinje. Sedam ja tako na neki krevet, sivo-beli. Pravilo je da svaki kandidat polaže ispit u turskom sedu (?!). Sedam tako ja, spremna, željna da pokažem šta znam... Kad ono, ispituje me moj bivši profesor psihologije, Zoran Djorić. (Dalje)
    My picture!

Kategorije